HomeHolland KroonSchagenGastenboekWie zijn wijContact
*
STERK IN DE KERN Sociaal Democratisch Collectief
Schagen

 

c
 
Installatie gemeenteraad en wethouders Schagen
c

Installatie gemeenteraad en wethouders Schagen met interviews Sigge van der Veek, Jos beemsterboer en Gerrit Westerink. bron Ed van Oerle 

Harenkarspel, Schagen en Zijpe worden één nieuwe gemeente. Dat gaat gebeuren op 1 januari 2013. De gemeentebesturen en de medewerkers zijn begonnen aan de voorbereidingen voor de samenvoeging. meer over de gemeente Schagen > klik

 
Sociale Zaken / Werken naar vermogen / Nieuws

De VNG dringt aan op zo spoedig mogelijk overleg met het kabinet over de effecten van het gisteren gesloten akkoord. Er ligt weliswaar een akkoord, maar hoe en in welke mate dit doorwerkt in het gemeentefonds en op andere voor gemeenten belangrijke dossiers is niet duidelijk.

Er zal per voorstel moeten worden bekeken of dit gevolgen heeft voor gemeenten en in welke mate. Pas dan wordt duidelijk wat dit betekent voor de uitkering uit het gemeentefonds gelet op de ‘trap op, trap af’ systematiek.

Daarnaast bevat het akkoord nog een aantal onduidelijkheden waarvan we niet weten hoe deze zullen worden uitgewerkt en wat de impact hiervan is op het gemeentefonds en ook op de decentralisaties.

 

VNG-dossier Wat betekent het Lente-akkoord voor de gemeentefinanciën en de lopende wetgevingstrajecten? En wat zijn de consequenties van de val van het kabinet-Rutte voor gemeenten?

bron

Het kabinet-Rutte wilde de Wwb, Wajong, Wsw en WIJ samenvoegen tot één nieuwe wet: de Wet werken naar vermogen. April 2012 is het wetsvoorstel in de Tweede Kamer behandeld. Zie voor onze inbreng bij de Kamerbehandeling: VNG-inzet

Na de val van het kabinet-Rutte op 23 april 2012 is het wetsvoorstel werken naar vermogen controversieel verklaard

Voor de verkiezingen van 12 september 2012 heeft de VNG een position paper gemaakt. Daarin is ook een hoofdstuk gewijd aan Werken naar vermogen.

 

Steun ons met deze actie. Zet ze niet achter de geraniums!

Het Sociaal Democratisch Collectief zal actie voeren bij Noorderkwartier NV. Schagen. De actie is gericht op de onduidelijkheid die de werknemers van Noorderkwartier hebben over hun baan.

Overheidsbeleid leidt in 2013 tot een krimp van maar liefst 66 %! Deze grote groep mensen moet weten waar ze aan toe zijn. Ze werken niet voor niets bij Noorderkwartier. Ook in de groep begeleiders moet volgens de overheid flink gesneden worden.

In deze tijden van economische crisis zijn de baankansen voor deze mensen die zorg nodig hebben klein. Daarnaast is het voor mensen met een beperking heel lastig wanneer zij uit een ritmisch leven gerukt worden. Het is een grote kans dat deze mensen in een sociaal isolement geraken en zich niet meer competent voelen.

Er zijn gesprekken geweest met de wethouders van Schagen en Hollands Kroon. Beide wethouders maken zich zorgen over Noorderkwartier. Zij willen ook duidelijkheid naar de werknemers toe.

Er is ook contact gezocht met directeur van Hooff, maar tot op heden heeft er nog geen gesprek plaatsgevonden.
 

vervolg actie Noorderkwartier.

Wegens de politieke onrust in Den Haag rondom de wet Werken naar Vermogen , heeft het Sociaal Democratisch Collectief besloten de actie uit te stellen. Vanuit Noorderkwartier NV te Schagen is contact gezocht met het SDC. Het SDC heeft de directie gevraagd voor een gesprek rondom de de wet Werken naar Vermogen welke mogelijk nog niet van de baan is. De Hr van Hooff heeft hier mee ingestemd. Het SDC blijft zorgen hebben rond de wet Werken naar Vermogen en de werknemers van Noorderkwartier N.V. op lange termijn.

 

Ook MEEDOEN word lid en ga naar

 


design created by www.webhostdesign.nlFotos
sociaaldemocratischcollectief@live.nl