HomeHolland KroonSchagenGastenboekWie zijn wijContact
*
STERK IN DE KERN Sociaal Democratisch Collectief
Hertenkamp Breezand
 

Het SDC , Sociaal Democratisch Collectief op werk- bezoek bij het Hertenkamp Breezand.

Zij hebben zich laten vergezellen door de Kerstman , die op zoek is naar een opvolger voor Rudolf. Het SDC heeft zich laten informeren over de moeilijke situatie waarin het Hertenkamp zich momenteel bevind. Ook het hertenkamp in Wieringerwerf staat momenteel ter discussie.
Het is overduidelijk dat beide hertenkampen een sociale en maatschappelijke functie vervullen, zowel voor de dorpen , als wel specifiek voor doelgroepen, zoals ouderen,jonge kinderen maar ook voor mensen met een beperking. Want op het moment dat de Kerstman en het SDC een bezoek brachten waren er cliënten van Esdege’ Reigersdaal aan het werk. Deze cliënten vinden op het hertenkamp hun dagbesteding en doen dat vol enthousiasme . De problemen zijn duidelijk, want naast een onzeker voortbestaan heeft men ook behoefte aan betere werkomstandigheden, want er zijn geen goede sanitaire voorzieningen. Maar ook moet het onderkomen om een “koppie ‘te doen of je broodje te eten verbeterd worden naar de eisen van deze tijd. Het SDC en de Kerstman zijn beide van mening dat beide hertenkampen open moeten blijven en dat de omstandigheden verbeterd dienen te worden. De K
erstman is zonder opvolger voor Rudolf weer naar het noorden terug gekeerd want ze wilden hun enige mannetjes hert in Breezand niet kwijt.

design created by www.webhostdesign.nl
Campagne 2011
Standpunten
Fotos
Veerburg
Hertenkamp Breezand
sociaaldemocratischcollectief@live.nl